Nya lampor till bilen inför Tysklandsresan

Den 28:e Juli åker jag och min pojkvän Philip till den tyska staden Wurzburg för att hälsa på hans släktingar. Jag har planerat denna resa ända sedan i Januari och det ska bli oerhört kul att ta bilen hela vägen ner till den tyska gränsen. Philip tyckte vi borde köpa nya lampor till vår Volvo V40 som nu är ett par år gammal, och han lyckades övertyga mig genom smarta argument som att led ger en ökad körsäkerhet efter skymning. Vår plan är att sträckköra hela vägen och inte stanna för att sova på ett hotell som du säkert trodde. Detta betyder att det blir utan tvekan en del körning i total mörker och därför tyckte jag att det troligtvis var bäst att lyssna på honom. Jag räknade inte med att det skulle kosta så mycket men så blir det när man har en kille som alltid måste ha det bästa och inte nöjer sig med något annat.

Led konvertering som klarar besiktningen

Philip ville ersätta bilens standard lampor med led och hade siktet inställt på IPF som är ett känt märke från Japan. Mitt enda krav egentligen var att denna led konvertering skulle godkännas i besiktningen. Personligen så brydde jag mig inte om själva ljuset något vidare utan att den klarade regelverket var prio nummer ett. IPF led konvertering avger en ljusbild med hög precision vilket gör att lamporna inte bländar andra förare i trafiken. Detta tyckte jag lät bra och valet kändes ganska så givet trots att priset var högre än förväntat, men nöjd blev han i alla fall!

Ficklampor vid nödsituationer

Vi passade även på att handla ficklampor när vi ändå höll på att shoppa loss. Vi valde Fenix ficklampor med lång batteritid som är bra att ha ifall en nödsituation skulle uppstå ute på landsvägen. Lampan klarar även att utsättas för regn och snö vilket är viktigt för oss som spenderar vinterhalvåret i hemlandet, men jag hoppas på fint väder under hela vår resa förstås! Ficklampan kostade under tusenlappen så där kom vi undan relativt billigt. Satsa på en Fenix ficklampa om du är osäker på vad du själv är i behov utav, den blir sällan fel!